GULERODSBRUD
Du skal bruge
- 2.5 dl.lunkent vand
- 25 g.gær
- 3 mellemstore gulerødder
- 1 dl solsikkekerner
- 2 æg
- 1.5 spsk.sukrin
- 0,5 tsk.groft salt
- 500 g.mandelmel
Sådan gør du:
Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt groftrevne gulerødder, solsikkekerner, æg, sukrin og salt.
Rør mel i lidt af gangen til du ikke kan røre mere og hæld den klistrede masse ud på bordet. Tilsæt mere mel og ælt til konsistensen er god. Dejen skal stadigvæk klistre lidt på hænder og bord.
Stil dejen til hævning i en meldrysset skål i ½ time.
Efter hævning sættes dejen på bageplader i 12 små klumper ved hjælp at to skeer. Husk afstand – de bliver en del større ved anden hævning.
Gulerodsbrudene skal ikke formes, nærmere være deforme klatter.
Lad dem efterhæve tildækket i 45 minutter.
Bag herefter gulerodsbrudene ved 200 grader i 15-17 minutter, eller til de er gyldne og lyder hule, når man banker dem let i bunden med en kno.
Næringsindhold (pr. portion/bolle):
- 173 kcal
- protein: 12,2 g
- Kulhydrater: 10,2 (fibre: 6,32 sukker:3,44)
- Fedt: 9,4 g